În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care 22 martie devenea „Ziua mondială a apei”. S-a dovedit a fi o ocazie bună pentru a reaminti tuturor cât de importante sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apa pură, precum şi identificarea problemelor şi găsirea de soluţii la aceste probleme. În fiecare an, una sau mai multe agenţii ale ONU îşi asumă responsabilitatea coordonării sărbătoririi Zilei mondiale a apei, manifestare cuprinsă în calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în rezoluţia 47/193 din 22 decembrie 1992.
Apa, resursa indispensabilă vieţii, strigă: „AJUTOR!”
Oare nimeni nu aude? Ştiri despre poluarea şi folosirea iraţională a apei, sunt tot mai frecvente. Medicii insistă să nu mai bem apă de la robinet...
Semnale de alarmă se trag mereu , dar cine le ia în seamă???
Noi, cadrele didactice, cu sensibilitatea ce ne caracterizează, auzim strigătul de ajutor al apei, semnalele de alarmă şi nu putem rămâne indiferenţi.
Împărtăşindu-ne experienţa, rezultatele obţinute în urma unei perioade de cercetare, putem schimba concepţia şi atitudinea faţă de protejarea şi folosirea apei de către viitorii cetăţeni ai planetei. Dorim ca urmaşii noştri să se bucure de apa limpede şi pură a izvoarelor, de bogăţia şi frumuseţea florei şi faunei Pământului, de viaţă şi sănătate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu